Restorante

Limani Restaurant - Eshte i pozicionuar ne shetitoren e qytetit.Aty mund te gjeni pica por edhe prodhime peshku te fresket.

Harmony Restaurant - Harmony esht i pozicionuar 35 min larg qytetit.Ne kete restaurant mund te gjeni ushqim traditcional por edhe cfare ju te deshironi

Demi Restaurant - Eshte e pozicionuar shume afer me shetitoren e Sarandes, eshte nje restaurant i madh ku mund te gjeni ushqim deti te fresket dhe te gatuar ne menyra te ndryshme.

Beer house - Eshte nje restaurant 10 min larg Sarandes ne rrugen per Ksamil, aty mund te gjeni prodhime mishi, peshku dhe nenprodhime te tyre ne zgare.

Pizza Savos - Eshte nje nga picerite me te famshme ne Sarande, me nje menu te gjere dhe me delivery ne gjithe Saranden.

Alfa Piceri - Eshte nje restaurant ne breg te detit ku ju mund te shijoni ushqimin tuaj nen zhurmen e valeve te detit.

Rustico Restaurant - Eshte i pozicionuar ne hyrje te sarandes dhe aty mund te gjeni ushqim te mire te gatuar ne zgare.

Centrali Restaurant - Eshte e pozicionuar ne hyrje te shetitores dhe aty mund te gjeni specialitete te ushqimit te detit.

Krahu i Shqiponjes - Eshte poziconuar diku ne mes te shetitores se Sarandes, eshte nje nga restorantet me te hershme ne Sarande dhe me me fame, gjithashtu mund 

te gjeni produkte peshku dhe mishi.

Pizza Mejdani - Eshte nje nga Picerite me te hershme ne Sarande, dhe gjithashtu me famen me te mire per picat dhe profesionistet ku punojne aty.

Taverna Fredi - Eshte pozicionuar ne pjesen e quajtur "Koder" ne Sarande dhe njihet per peshkun  e fresket.

Gerthela Restaurant - Gerthela eshte nje nga restorantet me te famshme per peshkun e fresket.

Layo's Restaurant - Eshte nje restaurant i hapur vitet e fundit dhe me nje fame mjafte  te mire , dhe me nje menu te gjere.

Taverna Peshkatari - Eshte nje nga tavernat me te famshme ne Sarande per peshkun e fresket qe pronari e peshkon vete.

Restaurant Livia - Eshte nje restorant i pozicionuar afer liqenit te Butrintit, aty mund te shijoni kafen tuaj ose mund te hani nje dreke me prodhimet qe rriten ne liqenin e Butrintit.

4 Stinet Sarande - Duke pasur nje eksperience 30 vjecare ne kuzhine, ky restaurant ka nje menu te gjere nga prodhimete  mishit peshkut apo cfare ju te doni tjeter.