Kuzhina

Kuzhina Shqipetare eshte e mbushur plote me ushqime tradicionale por edhe e ndikuar nga vendet rreth saj. Ne Sarande eshte treadicionale:

Byreku ku amvisat e kane trasheguar brez pas brezi receten traditcionale

Rakia vendase ku bujqit e prodhojne vete

Mjalti ku ne Sarande mund te gjeni mjalte me te gjitha vlerat ushqyese

Vere ku gjithashtu bujqit e prodhojne nga vreshtat e tyre

Vaji i Ullirit Saranda eshte e mbushur plote me ullinj dhe ketu mund te gjesh vaj te virgjer