Klima

Saranda ka klime tipike mesdhetare me vere te thate dhe te nxehte, dhe dimer te bute e te lagesht, numeron 280-300 dite me diell ne vit. Temperaturat me te larta mesatare jane deri ne 28 grade dhe me te ultat ne dimer 0-2 grade.

Temperaturat e ujit 24.5 grade ne vere dhe 16.5 ne dimer